Lyžování v Bosně


Lyžování v Bosně:Jahorina,Igman,Bjelašnica,Vlašić,Rujište,Kupres.Kozara
......
Zeměpisná poloha: Bosna a Hercegovina se nachází v centrální části balkánského poloostrova. Chorvatské hranice, Srbsko a Černá Hora. Povrch: pevninské je součástí 51.197 km2, a povrch teritoriálního moře je 12.2 km2 Hlavní město: Sarajevo (380 000 obyvatel) Počet obyvatel: 3.989.000 obyvatel ...


UBYTOVÁNÍ Bjelašnica - ubytování v soukromí, hotely, penziony,
Bjelašnica - Lyžařské středisko, se nachází asi 25 km od Sarajeva, na stejné hoře, známý pro olympijský sjezd 1984. rok. Bjelašnica je nejvýše položené lyžařské středisko v Bosně a Hercegovině.Nejvyšší vrchol Bosny a Hercegoviny je hora 2386m Nebula n / v.
Ski 8.345m má sjezdovky pro všechny alpských disciplínách. Stezky jsou velmi pěkné a široké, a dost dlouho Popeglane. Bjelašnica má nejstrmější svah všech země hor. V resortu lyžařské škole je organizována, a tam je možnost pronájmu lyžařského vybavení.Populární turistickou destinací pro turisty a lyžaře. Bjelašnica je, Jahorina, druhé olympijské hory kolem Sarajeva.



UBYTOVÁNÍ Vlasic - ubytování v soukromí, hotely, penziony,
Malý, ale stále více populární lyžařské středisko se nachází na náhorní plošině Babanovac, v nadmořské výšce 1260 metrů.Lyžařské středisko je připojen k Travnik (20 km). Vlasic je vybaven skokanského můstku, který před válkou v Bosně a Hercegovině se konalo evropské poháru ve skoku na lyžích. V resortu lyžařské škole je organizována, a tam je možnost pronájmu lyžařského vybavení.

 Kromě lyžování Babanovcu je zde možnost cvičit snowboarding, večerní lyžování, sáňkování a severské lyžování. Pro Plejád a Babanovcu sněhu zůstává během 5 měsíců v roce. Bouřlivé dny jsou extrémně vzácné, a trasy pro lyžaře jsou chráněny před silnými větry.
Jedná se o atraktivní místo pro návštěvníky v jiných ročních obdobích, zejména v létě. Exkurze, turistika, procházky nejkrásnější regiony Vlasic, jako krásná řeka Ugar a jeho zdroj.

tags:Lyžování,Bjelašnica,Jahorina,

Žádné komentáře:

Okomentovat