Děčín

Děčín est une ville tchèque, située dans le district de Děčín et la région d'Ústí nad Labem.La ville s'étend sur 118 km² et compte 52 574 habitants depuis le dernier recensement de la population. La densité de population est de 445,4 habitants par km² sur la ville.
V současnosti je Děčín se svými 53 000 obyvateli významným centrem dopravy, obchodu, administrativy a pro své malebné okolí i jedním z nejvýznamnějších turistických center severních Čech.
století pak byl na jeho místě vystaven kamenný hrad a poté jižně pod hradem královské město.



V polovině 13. století pak byl na jeho místě vystaven kamenný hrad a poté jižně pod hradem královské město.
Událostí, která ovlivnila hospodářský rozvoj v 19. století, bylo zahájení provozu na železniční trati Praha - Podmokly - Drážďany v roce 1851. Na levém břehu Labe, jehož osídlení do té doby představovaly pouze samostatné osady, z nichž nejvýznamnější byly Podmokly, vyrostla v 19. století řada průmyslových závodů. Značný podíl na rozmachu města měli majitelé panství, zejména František Antonín Thun, vzdělanec a pokrokový ekonom. Kolem roku 1880 Podmokly předčily Děčín počtem obyvatel a hospodářským významem. Stavební vlnu té doby podmokelští radní udrželi pod kontrolou, a tak vznikla jedna z nejucelenějších a nejrozsáhlejších památek secesní architektury v Čechách.


Photos

tags:Děčín,

Žádné komentáře:

Okomentovat